Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer
LOCA

Het Landelijk Overleg CoAssistenten

Als coassistent in Groningen ben je vooral bezig met je eigen opleiding en ontwikkeling als toekomstig arts. Voor jou staat een Masterraad klaar die de klinische fase in jouw opleidingsziekenhuis en affiliaties evalueert en waar nodig tracht te verbeteren. Maar op de andere medische faculteiten lopen ook coassistenten rond die tegen problemen aanlopen, dezelfde maar ook andere zaken. Zijn er overeenkomstige punten? Hoe is de Master daar ingericht?

Het Landelijk Overleg CoAssistenten (LOCA) behartigt de belangen van coassistenten in Nederland en tracht de kwaliteit van het onderwijs in de klinische fase van de studie geneeskunde te verbeteren. Daarbij worden faculteitsoverstijgende problemen in de klinische fase gesignaleerd en indien mogelijk aangepakt. Deze problemen worden daarna onder de aandacht gebracht bij gezaghebbenden in de medische wereld. Daarnaast neemt het LOCA deel aan tal van landelijke werkgroepen over onderwijs en probeert ook ten aanzien van actuele onderwerpen de mening van de coassistent te vertegenwoordigen. Het LOCA bestaat uit een dagelijks bestuur en vertegenwoordigers afkomstig van alle medische faculteiten. In 2014 bestaat het bestuur uit zes coassistenten, afkomstig uit Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leiden en Maastricht. De vertegenwoordigers worden voorgedragen uit lokale co- en masterraden en vertegenwoordigen hun eigen faculteit binnen het LOCA. De LOCA vertegenwoordigers van alle medische faculteiten in Nederland komen eens in de zes weken samen met het LOCA-bestuur voor overleg.

Weten waar het LOCA zich mee bezig houdt? Kijk daarvoor op de website, www.loca.nu. Daarnaast houden we de politieke ontwikkelingen die relevant zijn voor coassistenten nauwlettend in de gaten en publiceren we deze ook op de website.
Je bent van harte uitgenodigd om je mening te delen over deze ontwikkelingen en ook andere problemen of suggesties horen wij graag.

Veel succes met jouw opleiding tot arts!

Het LOCA Laatste update door Milou Bensink op dinsdag 1 december 2015, 16:54.
Gebruiker
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

ingelogd blijven
hulp  

Advertenties