Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer
Honours

Sinds 2010 biedt de RUG naast de gewone bachelor programma’s een Honours programma aan voor ambitieuze, hardwerkende, talentvolle bachelorstudenten. Dit programma bestaat uit 45 ECTS verdeeld over drie jaar en is opgedeeld in verschillende modules. Zo volg je verdiepende en verbredende modules en de Petrus Camper Leergang. De verdiepende modules worden door je eigen faculteit verzorgt en de verbredende modules volg je aan andere faculteiten. Op deze manier verruim je je blikveld en maak je kennis met de wetenschappelijke manier van denken aan andere faculteiten.

Het Honours College heeft een strenge selectieprocedure die van start gaat na het eerste blok in jaar 1. Vooral goede cijfers zijn een vereiste om in aanmerking te komen voor het volgen van het programma. Hiernaast wordt ook gelet op nevenactiviteiten naast je studie zoals bijvoorbeeld roeien. Na de selectie procedure begint het programma in jaar 1 zeer rustig. Het zwaartepunt wat betreft ECTS ligt duidelijk in het tweede jaar, met als afsluiter de Summerschool. Tijdens deze Summerschool ga je met studenten van allerlei verschillende faculteiten naar een bestemming binnen of buiten Europa om hier college te volgen. Dit is natuurlijk super leuk! In jaar 3 volg je een atelier waarin je het onderzoek dat begonnen is in de Summerschool verder uitwerkt en volg je een docent en zijn of haar onderzoek.

Door mee te doen aan het Honours College leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen en zie je hoe het academische wiel aan andere faculteiten draait. Bovendien krijg je zeer interessante colleges aangeboden die je anders niet zou kunnen volgen. Deze colleges zijn vaak speciaal voor Honours studenten ‘ontworpen’. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding van experts op hun vakgebied. En met het oog op de carrière, staat het Honours College natuurlijk ook prachtig op je CV! 
Voor meer informatie kan je hier klikken.Laatste update door Milou Bensink op dinsdag 1 december 2015, 13:27.
Gebruiker
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

ingelogd blijven
hulp  

Advertenties